BONJOUR BENJAMIN BIOLAY

Benjamin Biolay is de mooie jongen van de Franse popmuziek. Door de media onthaald als de nieuwe Serge Gainsbourg, in artistieke zin omarmd door levende legendes Juliette Gréco, Francoise Hardy en Julien Clerc. Hij werkte samen met zangeressen Keren Ann en zijn voormalige echtgenote Chiara Mastroianni (dochter van Catherine Deneuve en Marcello Mastroianni).

Welke artiest met een toenemende, verwachtingsvolle reputatie laat zich zo fijntjes provocatief en gespeeld smoezelig afbeelden? Trash Yé Yé! De cover van het cdboekje is tamelijk curieus. Te hopen valt dat Biolay niet als zijn voorbeeld Gainsbourg een al even scrupuleuze verkenning zal ondernemen van het Parijse nachtleven, om nadien in een destructieve levensstijl te verliederlijken. Biolay loopt namelijk over van het songschrijvertalent. Hij praatzingt met een warmbloedig omfloerst timbre waarmee hij, althans op Trash Yé Yé, ook maar gelijk met de deur in huis valt.

Trash Yé Yé gaat over Biolay’s huwelijksperikelen met Mastroianni. Het decor is een Amerikaans-melancholische variant op Goldfrapp. De muziek is veelzijdig, intelligent en subtiel tegelijk; mijlenver verwijderd van de vaak toch wel belegen rechtop en neer rock van Gainsbourg.

Benjamin Biolay – Trash Yé Yé (EMI/Virgin 2007) www.benjaminbiolay.com

7 gedachtes over “BONJOUR BENJAMIN BIOLAY

  1. Dat we niets van hem kunnen laten horen. Hoewel: ik kan op zijn site wel wat muziek video’s kan bekijken. Dus dat schiet wel op. Maar het zou nog mooier zijn als jij zijn muziek hier op jouw blog kunt laten horen. Of heb jij die behoefte niet?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s