WILLIAM EGGLESTON ALBUMCOVERS

Onlangs zond de BBC een documentaire uit over William Eggleston, een van mijn favoriete fotografen. Eggleston maakt al vijftig jaar foto’s waarin het  alledaagse wordt uitvergroot tot iets dreigends en tegelijk melancholisch. Soms lijken zijn beelden afkomstig van een andere planeet. Op andere foto’s is het of je zojuist iets bent misgelopen, of dat er ieder moment iets staat te gebeuren. Enkele van zijn foto’s zijn gebruikt voor platenhoezen. Ik ken er drie. Eentje is Here Come The Snakes van Green On Red. De andere twee mogen jullie raden…Dus bij welke albums horen de twee onderstaande foto’s?

Greenwood, Mississippi, 1974

WELike

4 gedachtes over “WILLIAM EGGLESTON ALBUMCOVERS

  1. beide artiesten gelinkt aan jouw foto’s heb je volgens mij nog geeerd in een van jouw stukjes ;) Give Out But Dont Give Up van Primal Scream is het in ieder geval niet (maar wel ook door hem!)

    GrtzTIM

  2. Op mijn blogue staat inderdaad een groot stuk over een artiest wiens debuut lp een Egglestonfoto op de hoes heeft.

  3. BIG STAR (radio city) & ALEX CHILTON (like flies on sherbert) natuurlijk!

    verdorie, die WILLIAM EGGLESTON docu heb ik dus gemist – welke was het eigenlijk? By The Ways, A Journey With William Eggleston of William Eggleston in the Real World?

  4. Bingo!
    Het was een aflevering van de BBC kunstserie Imagine door Alan Yentob: The Colourful Mr Eggleston. Vorige week was er in deze serie een portret over David Hockney. Zullen vast tzt op de Nederlandse televisie te zien zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s