Smoezelig swingende electropop Vive La Fête in Heerlen

Het Belgische Vive la Fête heeft in de loop der jaren een aardige reputatie opgebouwd met haar liveoptredens. De band van Danny Mommens en Els Pynoo mengt doeltreffend electropop met disco waarbij zoals het hoort meer dans- dan denkwerk aan te pas komt. Maar de electrodisco van Vive la Fête is niet glamoureus, is niet behept met een hang naar nichterige modepop, maar is vooral lekker smoezelig. Iets waar het deze muziek zo vaak aan ontbreekt. Vive la Fête is muziek voor een catwalk in een darkroom.

Relativering, droge humor en een beetje ranzigheid maakt Vive la Fête’s discodreun opzwepend en swingend in plaats van machinaal. Dan maakt het ook niks meer uit dat de teksten in sommige nummers niet veel meer zijn dan kreetjes en het herhalen van de titel. De veronderstelling dat Vive La Fête zichzelf niet au sérieux neemt is verleidelijk. Maar daarvoor maakt de band net iets te veel werk van het raffinement van de songs die live zo heerlijk feesten en daveren, zoals te zien en te horen was tijdens een indrukwekkend concert in Heerlen.

De vette knipoog van Vive La Fête bleek ook tijdens een nummer van The Stooges. Net als bij de band van Iggy Pop werd het publiek verzocht om van I Wanna Be Your Dog een podiumuitsmijter te maken. Waar uiteraard dankbaar gebruik van werd gemaakt, zoals te zien in onderstaand filmpje.

Vive La Fête (live, Parkstad Limburg Theaters, Heerlen, 27 februari 2010)

Een gedachte over “Smoezelig swingende electropop Vive La Fête in Heerlen

  1. Els Pynoo is vanavond te zien in het programma ‘In de keuken’ op Canvas. Daarin gaat ze de culinaire uitdaging aan om een gerecht van chef Lionel Rigolet van het Brusselse Comme chez Soi neer te zetten. Later deze week vind je het recept met bijhorende videofragmenten ook terug op canvas.be/indekeuken. ‘In de keuken’ zie je elke dinsdag om 20.40u op Canvas.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s