FBI dossier Charles Bukowski

Ook in Amerika is er een wet openbaarheid van bestuur. Alleen heet het daar de Freedom Of  Information Act. Deze Act houdt in dat elke Amerikaanse staatsburger het recht heeft om bij bijvoorbeeld de FBI inzage te krijgen in een dossier, of een kopie van een dossier op te vragen. Zoals bekend mag worden verondersteld onderzocht het federale onderzoeksbureau in zijn ijver ook wel eens personen die je niet meteen van staatsgevaarlijke activiteiten zou betichten.

Ooit legde de FBI een dossier aan over John Lennon. In de loop van de jaren zestig werd ook de handel en wandel van schrijver Charles Bukowski nagelopen. Wat zullen de dienders zich achter de oren hebben gekrabd over de boetes vanwege openbare dronkenschap, verkeersovertredingen of zijn boek Notes Of Dirty Old Man. Uit onderstaande kopieën blijkt dat Bukowski een keer ondervraagd werd naar zijn “obscene articles”. De FBI was hierover getipt door naar alle waarschijnlijkheid de werkgever van Bukowski die toen als postverdeler de kost verdiende. Net als veel andere baantjes hield hij het er niet lang uit, werken op het postkantoor. Wel inspireerde het hem tot het schrijven van de roman Post Office, “dedicated to nobody”.


Meer over Charles Bukowski en zijn FBI dossiers

2 gedachtes over “FBI dossier Charles Bukowski

    • Barfly wel, Born Into This niet. En natuurlijk Tales Of Ordinary Madness waar ik elders op deze blog over geschreven heb.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s