Garagepunk? Pop? Piepjong Amerikaans duo The Bots laat zich niet vastpinnen

The Bots

“Mix Black Keys and White Stripes and what you don’t get is grey sludge. You get kids who sound alive with feral punk energy”, aldus de Britse kwaliteitskrant The Guardian.

The Bots proberen eigenlijk een beetje van alles. Zelf noemen ze het simpelweg rock ‘n roll wat ze doen. En dan er net zolang mee rommelen totdat het lijkt alsof het ze gewoon is komen aanwaaien. Dat kan pop zijn maar ook garagepunk. Opmerkelijk, want Mikaiah Lei (zang, gitaar) is 20, zijn broertje Anaiah (drums) is met 17 nog minderjarig. En toch treden ze al op in de Oefenbunker in Landgraaf! Nadat ze diverse optredens achter de rug hebben op Amerikaanse en Europese festivals, waaronder Best Kept Secret.

Damon Albarn van Blur noemde het jonge tweetal uit Glendale, Californië zijn favoriete band van dit moment. Dan kan het hard gaan. Op 1 juli kun je de broertjes nog gewoon de hand schudden en hoi naar ze roepen. De volgende keer dat je ze in Landgraaf te zien krijgt is wellicht op Pinkpop. Het recente No One Knows is namelijk van een heel andere orde. Een fraai liedje, netjes, melodieus, met hitpotentie. Dit bandje kan weleens heel groot worden.

The Bots (Oefenbunker, Landgraaf, 1 juli 2014)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s